Σε κοντινή απόσταση από το Ηράκλειο Κρήτης, μόλις 14 χλμ. από το κέντρο της πόλης, στο χωριό Αρχάνες, βρίσκεται το παραδοσιακό συγκρότημα διαμερισμάτων «Τρούλλος». Ειδικότερα, τοποθετούνται στην περιοχή της Τουρκογειτονιάς όπου οι ανασκαφές αποκάλυψαν πολύ ενδιαφέροντα ερείπια της Μινωικής περιόδου και όπου εικάζεται ότι οι βασιλείς της Κνωσού είχαν το θερινό τους κατάλυμα.
Click to Enlarge!
Click to Enlarge!
Click to Enlarge!

Πρόκειται για 3 παραδοσιακές κατοικίες, χωρισμένες σε διαμερίσματα, που χρονολογούνται το 1871, όπως μαρτυρά το χυμένο ένθετο μολύβι στο ρουκούνι της κεντρικής πόρτας.
 

        Ελληνικά   English   Francais   Italiano

 

Οι κατοικίες αυτές αναπαλαιώθηκαν πλήρως το 2004, με σεβασμό στην τοπική αισθητική και παράδοση και με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν ένα κομμάτι του Κρητικού πολιτιστικού χρώματος.

Η διαμονή στους χώρους μας αποτελεί την καλύτερη επιλογή για χειμερινές ή καλοκαιρινές εξορμήσεις και για τους λάτρεις της παραδοσιακής φιλοξενίας και της φύσης. Ένα ιδανικό ησυχαστήριο για χαλάρωση, περισυλλογή, μελέτη και γνώση της ευρύτερης περιοχής των Αρχανών με τις αρχαιότητες και τις φυσικές ομορφιές της.